Sådan får du en vellykket graviditet

Gravid kvinde
dsa11

Står du i den heldige situation, at du er blevet gravid? Graviditeten er en særlig tid for enhver kvinde – og nok især hvis det er første gang, man er gravid. Det kan dog også være en skræmmende tid, både fordi kroppen bliver udsat for forandringer, men også fordi man skal forholde sig til, at der snart kommer en lille, ny person til familien. 

For at gøre graviditeten til en dejlig tid, som man vil se tilbage på med glæde, er det meget rart at få nogle råd med på vejen, så man ved, hvad der især er med til at gøre graviditeten vellykket – så både din krop og dit sind har det godt. 

Få gode råd til at få en behagelig graviditet lige her.

Graviditet

Hold dig sund og aktiv

Selvom at man tit hører, at man i graviditeten “spiser for to”, skal man nok tage denne med et gran salt. For bare fordi man er gravid og har et andet menneske, som vokser inde i en, er det ikke ensbetydende med, at man skal lægge sin kostplan totalt om.

Du bør egentlig bare holde dig til de samme, sunde ting, som du er vant til at spise, og så skal du nok også holde øje med, om der er nogle bestemte ting, som ikke er de bedste at få for meget af, imens man er gravid. For eksempel er råt kød og alkohol ikke de bedste ting at indtage, imens man er gravid.

Du bør også sørge for at holde dig aktiv på den måde, hvor det nu er muligt, når maven selvfølgelig vokser en del. 

Klik her for flere tips til at holde sig aktiv under graviditeten.

Nedtrykt

Hav det rette mindset

At være gravid handler selvfølgelig meget om at behandle kroppen godt og tænke over, hvad der er bedst for barnet, men man skal ikke glemme det mentale. 

For graviditet er ikke kun en fysisk ting, som påvirker din krop – det påvirker også dig og dit sind. Det at bære rundt på et andet menneskes liv er en følelse, der kun kan forklares, hvis man selv har prøvet det, hvilket for nogle er helt fantastisk, hvor det for andre faktisk kan være ret skræmmende. 

Derfor er det vigtigt, at du i din graviditet får snakket om, hvordan du har det – i hvert fald med din partner – så det ikke bliver for meget for dig at bære rundt på et andet menneskes liv.

Skriv et svar