Giv børnene motivationen til at lege mere udenfor

legeplads
dsa11

Snart er foråret her og så kommer sommeren, med den varme dage og lune aftener. Måske er dine børn gode til at lege udenfor på trods af det knap så milde vejr vi har på denne tid af året. Men en ting er sikkert, at nu flere sjove alternativer du har ude i haven, nu mere motiveret vil de små være til at løbe derud. For hvor mange synes at en hel flad og tom græsplæne er det mest spændende og inspirerende? På denne måde vil iPad’en, fjernsynet eller computeren få lidt mere konkurrence, hvis der er nogle sjove ting ude i haven.

Skab rum for at fantasien kan udfolde sig

Du ved helt sikker alt om hvor sundt, godt og gavnligt det er for børn at lege udenfor. De får en masse frisk luft, bevæget sig og aktiveret deres kreativitet. Det kan give nogle dejlige rolige og trætte børn om aftenen, så bliver det forhåbentligt lidt nemmere at få dem puttet.

Vi har alle mange gode minder fra vores barndom, hvor man opfandt de bedste fantasier og lege ude i haven. Giv dine børn den samme mulighed. Skab et rum hvor de kan udfolde sig, både alene og med deres venner og veninder.

Nogle vælger at lave et lille familieprojekt, hvor de sammen bygger et legeområde. Det kunne for eksempel være at de laver en form for junglesti mellem nogle træer eller buske man har. Sådan at der er noget at klatre op i og hoppe fra et sted til er andet.

Hvis du ikke er den helt store gør det selv type, så lad dig inspirerer til sjovt udendørs legetøj på internettet. Der findes så mange måder hvorpå børn kan boltre sig i legetårne eller bare en gynge eller klatre trappe i et træ. Der er mulighed for de helt store projekter, men også nogle mindre tilføjelser rundt omkring. Det kan åbne en hel fantasiverden for dem, som de vil få rigtig meget gavn af.

Lær dit barn legene fra de gode gamle dage

En anden måde at lokke børnene med udenfor er hvis du har tid og overskud til at lære dem en af dine yngligns lege fra ds du var barn. Diem børn vil helt sikkert blive meget glade for at du viser dem nogle af de lege du selv plejede at lege med dine venner.

Det vil garanteret kunne give jer en rigtig hyggelig stund med jeres børn, hvor I vil kunne styrke jeres forhold til hinanden og du får mulighed for at genopleve de sjove tider du havde som barn. For hvem vil ikke lige mærke rusen, når man løber hen for at råbe alle ud af dåsen, midt i en god omgang dåseskjul.

 

Skriv et svar