Vær tryg i og uden for hjemmet

Hyggelig stue
dsa11

Det kræver mere end bare et hus og nogle møbler at skabe et hjem og en tryg tilværelse. Det er selvfølgelig et stort skridt i den rigtige retning at vælge møbler, som du ved du vil sætte pris på i lang tid og som kan være med at forme de vigtige rum. Stuen, køkkenet og soveværelset er især rum, som vi bruger meget tid i – så det er vigtigt at indrette dem efter din stil. 

Men hvad med trygheden og sikkerheden i din tilværelse? Det er uhyre vigtige elementer, som virkelig er med til at gøre hverdagen god og give mere overskud, fordi du ikke behøver have så mange bekymringer. Men hvordan skaber man et trygt hjem? 

indbrudstyv

Skab et trygt hjem

Et trygt hjem skabes med personlighed. Sørg for at du er glad for dine møbler og at der er tænkt både over funktionalitet og design. Det er fx vigtigt, at der i køkkenet er fokus på funktionalitet – dvs. gode køkkenredskaber og godt med bordplads, så dit køkken er indbydende og sikkert at ophold sig i. 

Trygheden i dit hjem kan du finde ved at være rigtig glad for de rum, du bor i. Gør det derfor rigtig hyggeligt at være derhjemme. Hav puder og tæpper i sofaen og hæng billeder og plakater op på væggene, så det bliver personligt og unikt. Det er dit hjem. 

For at kunne føle sig tryg derhjemme, er det selvfølgelig vigtigt at sørge for, at du føler dig sikker. Husk sikkerheden 

Du skal helst gerne have en følelse af sikkerhed, når du er derhjemme. Denne sikkerhed kan øges ved hjælp af en række tiltag. Det er først og fremmest vigtigt at have en brandalarm i huset, så du og brandvæsenet bliver alarmeret, hvis der kommer brand i huset. 

Derudover er det også rigtig vigtigt at føle sig sikker i forhold til tyveri. Sørg for at have tyverialarm og evt. andre former for tyverisikring, så du ved at skulle det uheldige ske at du får besøg af en tyv, så bliver vedkommende stoppet. Det giver stor tryghed at vide at dit hjem er i sikkerhed. 

Det kan også være en rigtig god ide at danne et tæt forhold til dine naboer. De kan nemlig være stor hjælp i uforudsete situationer. Hvis du rejser meget, er det selvfølgelig rart at kunne bede din nabo om at vande planter og passe katten, men det er også en god ide at bede naboen om at holde øje med huset, så politiet hurtigt kan blive alarmeret, hvis der skulle være begået indbrud. 

Men tryghed og sikkerhed i tilværelsen rækker også længere end bare til hjemmets grænser. Det er vigtigt at huske på, at tryghed også skabes ved for eksempel at have sine forsikringer i orden. Og det at føle sig økonomisk tryg skal ikke undervurderes. Derfor kan det være en rigtig god ide at have en god a-kasse, også hvis man er selvstændig. Ved hjælp af en a-kasse bliver din tryghed ikke kompromitteret, selv hvis du skulle være så uheldig at miste dit job.

tryg i hjemmet

Skriv et svar