Stor guide til senge-udsalg – Find det rette køb med disse 7 enkle tips

sengeguide
dsa11

Markedet for senge er stort og spændende. Der er masser af sengeforhandlere derude, og de fleste af dem har tit og ofte virkeligt stærke tilbud kørende.

De mange muligheder for at købe en seng er på mange måder en god ting for dig som forbruger. Det betyder nemlig, at du har rige muligheder for at finde gode besparelser via et af de mange tilbud.

… Det betyder dog også, at du bør undersøge markedet grundigt, inden du køber din nye seng. Særligt fordi en seng – med eller uden tilbud – jo altid vil være en ganske betragtelig udskrivning.

Processen med at finde det bedste køb for dig, kan du få hjælp til i denne guide. Her har vi nemlig samlet vores 6 bedste tips til, hvordan du træffer det rette valg.

1. Undersøg markedet bredt

Først og fremmest bør du undersøge markedet for senge bredt, inden du køber din nye seng.

Der er i Danmark utallige sengeforhandlere, som ligger i skarp konkurrence med hinanden. For dig som forbruger betyder dette, at du kan spare mange penge, hvis du undersøger nøje, hvad de forskellige forhandlere har at byde på.

En god måde til at finde webshops som sælger senge er at google ordet “seng”. Hermed får du en lang liste med relevante butikker, som du så kan tage et nærmere kig på. Herudover kan du lede efter hjemmesider, som samler tilbud på tværs af forhandlere: Eksempelvis hjemmesiden Sengeguruen som giver dig et godt overblik her.

De forhandlere du får det bedste indtryk af, kan du eventuelt også søge på hos Trustpilot. Hermed kan du nemlig se, hvilke oplevelser andre forbrugere har haft med forhandleren. 

2. Lær alt om de forskellige sengetyper 

Når du er ved at have en liste stykket sammen over forhandlerne, du er mest interesseret i at handle med, er det tid til at se nærmere på deres sortiment.

I denne forbindelse bør du gøre dig overvejelser omkring, hvilken type seng du skal have: Skal det være en kontinentalseng, en boxmadras eller måske en elevationsseng?

De forskellige sengetyper har forskellige fordele og ulemper, som det ville række for vidt at behandle i denne artikel. Ofte kan du dog finde al den information, du har brug for hos for hos forhandlerne selv.

3. Udvælg de mest interessante senge

Efter du har besluttet dig for, hvilken type seng du gerne vil have, er det ved at være tid til at kigge nærmere på de enkelte senge.

I denne forbindelse kan du læse produktbeskrivelserne, ligesom du bør være opmærksom på de helt konkrete produktspecifikationer. Via produktspecifikationerne kan du nemlig få svar på spørgsmål som:

  • Hvilket fjedersystem er der anvendt i sengen? Eksempelvis pocket-fjedre eller bonell-fjedre.
  • Hvor mange komfortzoner er sengen inddelt i? Eksempelvis 3, 5 eller 7 zoner.
  • Hvilke madrasser følger der med til sengen?
  • Hvilket materiale er sengerammen fremstillet i?

 Efter denne fase sidder du formentlig med en liste over senge, som du nu skal undersøge nærmere.

4. Undersøg hvad folk som dig selv synes om sengen

Med listen over interessante senge i hånden, er det nu en god idé at se, om du kan finde omtale af sengen fra andre som dig selv.

Ofte har sengeforhandlerne anmeldelser fra forbrugere på deres hjemmeside. Dette kan du således starte ud med at kigge på.

Et andet oplagt sted at tjekke for produktomtaler er diverse fora. Måske har andre som dig selv allerede diskuteret sengen. Hvis ikke kunne du oprette en tråd om sengen på dit foretrukne forum.

5. Søg efter professionelle tests

Mens den almindelige forbruger giver et godt indtryk af, hvilken oplevelse andre som dig selv har haft med sengen, vil de professionelle produkttestere ofte gå mere metodisk til værks.

De almindelige forbrugere og de professionelle produkttesteres tilgange har begge deres meritter. Derfor giver det god mening at kombinere de to typer af erfaringer, når du skal danne dig et indtryk af, hvor god en given seng er.  

6. Læg mærke til købsbetingelserne

Forskellige sengeforhandlere kan have vidt forskellige købsbetingelser. Inden du køber din nye seng, er det derfor smart at undersøge, hvad det præcist er for nogle fordele og ulemper der er ved at handle hos de forskellige forhandlere.

Nogle spørgsmål du med fordel kan søge svar på i denne forbindelse kunne være:

  • Tilbyder forhandleren gratis levering eller ej?
  • Hvor hurtig er leveringen?
  • Hvilke betingelser er der for returnering af sengen? (Eksempelvis 100 dages gratis ombytningsret)
  • Ydes der en garanti på sengen, som rækker ud over den almindelige reklamationsret?

7. Vær opmærksom på tilbud

Sidst men ikke mindst skal du naturligvis undersøge, om den eller de senge, du har i kikkerten er på tilbud. Mange sengeforhandlere kører med tilbud på op til 50-60 %. Derfor er det meget vigtigt at være opmærksom på, om der er et tilbud på sengen du er ved at købe netop nu.

Skriv et svar