Sådan kan du spare penge på den lange bane

BMW
dsa11

Overvejer du at anskaffe dig en ny bil, er der rigtig mange forskellige ting, du bør undersøge, inden du går ud og køber din drømmebil. Det gælder i hvert fald, hvis du ønsker at spare nogle penge på den lange bane. Når du skal ud og købe en bil, er der nemlig en række pengeposter, du skal tage højde for. 

Først og fremmest skal du selvfølgelig betale for at købe bilen. Her afhænger prisen blandt andet af, om du køber en ny eller en brugt bil, eller om du i stedet for vælger at lease den. Derudover kommer der udgifter til vægtafgift eller grøn ejerafgift, forsikringer, dæk og fælge, serviceeftersyn og reparationer. Udgifterne til disse formål kan variere meget alt afhængigt af, hvilken bil du vælger at købe, hvor gammel den er, og om det er en diesel- eller benzinbil. 

Yogastilling

Hvad er vægtafgift?

Vægtafgift er en afgift, som du skal betale til staten, og den varierer afhængigt af din bils vægt. Du skal betale for denne afgift, hvis din bil første gang blev indregistreret før den 1. juli 1997. Afgiften gælder både for personbiler og varevogne, og du kan her se hvad det koster

Hvad er grøn ejerafgift?

Hvis din bil i stedet for er blevet indregistreret efter d. 1. juli 1997, skal du i stedet for vægtafgift betale en såkaldt grøn ejerafgift. Grøn ejerafgift er ligeledes en afgift, som du skal betale til staten for at have din bil. 

Støvsuger

Princippet gælder på alle indkøb

Dette princip med at undersøge de forskellige udgifter kan føres over på alle dine andre indkøb. Uanset om du for eksempel skal ud og købe et par yogabukser, eller om du skal købe en ny støvsuger, så kan det godt betale sig at undersøge priserne og udgifterne. 

Vælger du for eksempel at købe en billig støvsuger, som ikke er særlig kraftig, skal du formentlig efterfølgende ud og investere i en ny og mere effektiv støvsuger. Det kan også være, at du vælger at købe en almindelig støvsuger frem for en poseløs støvsuger, og dermed vil du løbende have udgifter til støvsugerposerne. Måske ville det på den lange bane måske bedre kunne betale sig at købe en poseløs støvsuger, så du ikke skal ud og købe nye støvsugerposer jævnligt. 

Det samme gør sig gældende med eksemplet med yogabukserne. Køber du for eksempel nogle yogabukser, der ikke går helt ned til fødderne, skal du muligvis ud og købe et ekstra par til om vinteren, hvis du ikke dyrker yoga derhjemme. Dermed ville du kunne spare penge, hvis du i første omgang kun købte ét par yogabukser, som både kan bruges om sommeren og om vinteren. 

Det kan også handle om, at du undersøger priserne grundigt på de produkter, du ønsker at købe. Kan du for eksempel finde den pågældende støvsuger eller de nye yogabukser i en anden butik til en bedre pris? Det kan ofte også betale sig at vente med at købe ind, til butikkerne holder udsalg, hvilket mange af dem efterhånden gør flere gange om året. 

Skriv et svar