Sådan gør en skinne på tænderne din hverdag bedre

smilende kvinde
dsa11

Har du prøvet at vågne op en morgen med hovedpine, ømme kæber og måske endda koncentrationsbesvær? Så skyldes det formentligt, at du skærer tænder, når du sover!

Du er dog ikke alene om det. Utroligt mange danskere skærer tænder om natten, og nogle kan mærke det tydeligere end andre næste morgen.

Fælles for alle er dog, at det kan føre til store skader på længere sigt. Derfor bør du få en skinne på dine tænder, som forebygger, at du skærer tænder i søvne.

sovende kvinde

Find den rigtige skinne til dine behov

En bideskinne er designet til at hjælpe mod bruksisme, som er det lægefaglige begreb for at skære tænder. Helt simpelt lægger du skinnen ind som en barriere mellem tænderne i overmunden og i undermunden, og det vil føre til, at du ikke kan bide helt sammen. Det vil lette en stor del af presset på tænderne.

De fleste bruger kun sådan en bideskinne om natten, hvor de nærmest ikke lægger mærke til den. Men hvis du ved, at du er på vej ind i en mere stresset periode end normalt, kan du også sagtens bruge en skinne midt på dagen.

Du behøver ikke at troppe op ved din tandlæge for at få fingrene i sådan en bideskinne. Du kan også nemt og hurtigt bestille en god skinne hjem fra en professionel webshop, såsom http://skinne.dk/ .

smilende mand

En bideskinne hjælper på kort og lang sigt

Den helt klare fordel ved en skinne på tænderne er, at den vil hjælpe her og nu. Du vil simpelthen kunne føle en stor forskel fra den ene dag til den anden. Når bideskinnen tager presset fra tænderne, slipper du for ømme muskler og hovedpine.

Men en skinne på tænderne vil også hjælpe på lang sigt. Dine tænder vil nemlig komme til at bære præg af, at du kører dem frem og tilbage på hinanden, og med tiden kan det gå ud over emaljen på tænderne. Når den bliver svækket, kan det føre til mere følsomme tænder.

Derfor bør du kraftigt overveje at anskaffe dig en bideskinne – der er ikke andet en fordele. 

Skriv et svar