Her finder du de bedste erhvervs-rengøringsmidler

nærbillede, mop på mørk trægulv
dsa11

Moderne rengøringsmidler til erhverv skal både være effektive, skrappe og på samme tid også miljø og klimavenlig. Det er godt nok lidt af en kabale, der ikke er nem at få til at gå op. For at et rengøringsmiddel kan være effektiv skal det være kemisk aktivt. Dvs. der er tale om aggressive kemikalier, der opløser snavs som fedtstoffer og binder støv. Men aggressive kemikalier er ikke ligefrem kendt for at være miljøvenlige, og som regel heller ikke så god for klimaet. 

Der er efterhånden kommet ret strikse regler for hvilke stoffer rengøringsmidler til erhverv må indeholde. Formålet med disse regler er at beskytte både rengøringspersonale og miljø og klima. Derfor er en klar nødvendighed, at du sætter dig ind i reglerne, eller hyrer et professionelt rengøringsfirma, som har styr på reglerne.

pige i blå uniform, maske og rengøringsudstyr

Professionelle rengøringsfolk skal vide hvad de har at gøre med

Et problem med erhvervsmæssig rengøring er, at rengøringsfolkene nogle gange ikke er klare over hvad de har at gøre med. Mange traditionelle gode danske rengøringsfirmaer er bukket under for konkurrerende virksomheder der ser stort på danske overenskomster og regler. De ansætter billig arbejdskraft, som ofte ikke engang kan forstå de instruktioner og advarsler rengøringsmidlerne kommer med. Der bliver så brugt de forkerte midler i de forkerte koncentrationer, og det er simpelthen ikke godt nok. 

Mange institutioner og virksomheder bruger nu billige rengøringsfirmaer, hvor de tidligere selv havde ansat rengøringsfolk på ordentlige vilkår. ¨

God information og rådgivning er vigtig

Mod denne baggrund er det desto vigtigere at der bruges rengøringsmidler af god kvalitet, som overholder de danske regler. Og det er mindst lige så vigtigt at der findes ordentlig information og rådgivning til de professionelle rengøringsfolk der bruger disse rengøringsmidler. 

vinduespudser med spand og hjelm hænger i reb på skyskraber

Husk også beskyttelse

Ikke kun rengøringsmidlerne skal være i orden og af god kvalitet. Rengøringsfolk har også brug for beskyttelse mod de kemikalier de arbejder med. Gode rengøringshandsker er en nødvendighed. Ingen rengøringsfolk burde nogensinde arbejde uden handsker. I mange tilfælde bør der også bruges ansigtsmasker mod støv eller sundhedsskadelige gasser som klorforbindelser. 

Støv er alt andet end harmløs, og kan indeholde alt muligt, fra giftstoffer til grimme virusser og bakterier. 

Skriv et svar