Den perfekte konfirmation

jesus
dsa11

Konfirmationen er en stor begivenhed, og som konfirmand ønsker du, at denne dag på alle områder er perfekt. Tøjet skal være perfekt, gaverne skal være perfekte, underholdningen skal være perfekt, og hele festen skal være mindeværdig og lige, som du drømmer om. Der er derfor mange ting at tage stilling til. Heldigvis er der hjælp at finde, hvad enten du er gæst eller konfirmand. Du kan skabe overblik og få hjælp til at planlægge den perfekte dag her.

Få den perfekte dag

Som konfirmand ønsker du, at din konfirmation er fejlfri. Det er derfor vigtigt at planlægge alle detaljer, så alt bliver, som du drømmer om. I første omgang skal du vælge det perfekte tøj. Tøjet har en stor betydning, da det er din dag, og du skal føle dig godt tilpas. Piger plejer ofte at have hvide kjoler på, mens drenge kan have skjorte eller jakke på. Der er dog ingen krav, og det er tilladt at have tøj i andre farver, ligesom at både piger og drenge kan nøjes med at bukser og trøje på.

konfirmation

Det er ikke kun tøjet, der har betydning, men også kørslen fra kirken til festen. Det er en tradition, at konfirmanderne bliver hentet i forskellige køretøjer, og transporteret derhen hvor deres konfirmation skal holdes. Transporten kan være alt fra en hestevogn til en lækker bil eller en ladcykel.

Endelig har gaverne en betydning for konfirmanden. Selvom festen er det vigtigste, er det altid dejligt at få gode gaver. De fleste konfirmander ønsker sig penge, men også tøj, teknologiske devices, smykker eller noget helt fjerde kan stå på ønskelisten. Konfirmationen er en stor dag, og derfor gives der som regel også større gaver end normalt.

Lav den perfekte underholdning

Konfirmanden kan selv bestemme tøjet, kørslen, og hvor festen skal holdes. Der er dog elementer i løbet af dagen, som konfirmanden ikke selv er herre over. Dette er de taler, sange eller andet underholdning, der bliver holdt i løbet af dagen. Som gæst vil man ofte udtrykke sine følelser for konfirmanden, og gøre dagen speciel ved at fortælle om hovedpersonen. Dette gøres ved festelige indslag, men det kan være svært at planlægge og gøre det rigtigt.

Et indslag, som de fleste gæster tyr til, er taler. En tale kan både være sjov, rørende eller personlig, og det er dermed let at konstruere det indslag, der passer bedst til konfirmationen og konfirmanden. En tale kan desuden suppleres af billeder eller videoer, så de øvrige gæster har noget at se på undervejs. Derudover er det ikke kun gæsterne, der kan holde tale. Tradition tro slutter konfirmanden dagen af med at holde en takketale.

kirke

Bliver en tale for kedelig, kan du som gæst også skrive en sang eller lave et andet underholdende indslag som eksempelvis en quiz om konfirmanden. Her fortæller du om hovedpersonen på en anderledes måde. Samtidig aktiverer det de øvrige gæster i lokalet og skaber en sjov stemning, hvor alle kan være med.

Skriv et svar