4 gode tips: Pas på din hud hele året rundt

pige med hjerter i ansigtet
dsa11

Vi får tudet ørene fulde af det hvert eneste år, fordi det er vigtigt. Du skal passe godt på din hud, hvis du vil undgå gener og i værste fald hudkræft. Derfor laver den danske sundhedsstyrelse også hvert år en kampagne, så danskerne husker at få solcremen med. Her har vi samlet 4 gode tips, så du kan passe på din hud, når solen står højt på himlen.

sommerting

1. Find en god solcreme

De fleste stejler, når de ser den tykke, fede hvide solcreme, men det er ofte den, der beskytter bedst. I dag kan du dog finde solcremer, der er lette at smøre ud og ikke giver det blåhvide skær, som solcremer ellers har ry for. Du kan få sprays, der hurtigt og enkelt fordeler din beskyttelse, så du ikke skal stå med tuber med creme.

Faktisk bør du ikke kun benytte solcreme, når det er sommertid. Det er nemlig en fordel, at du anvender eksempelvis ansigtscremer, hvor der er tilsat lidt solfaktor for ekstra beskyttelse. Det hæmmer udviklingen af rynker på sigt, fordi cremen beskytter din hud året rundt.

2. Undgå middagssolen og kom ind i skyggen

Det bedste, du selvfølgelig kan gøre for din hud, er at blive i skyggen, når UV-strålerne er hårdest. Når solen står højest på himlen fra omkring middagstid og indtil midt eftermiddag, er det en fordel at holde dig ude af strålerne.

Strålerne penetrerer huden og gør mange gode ting, såsom at sikre dine niveauer af D-vitamin, men den skader samtidigt også elasticiteten i huden. Hvis du gerne vil passe godt på din hud, bør du derfor kun dyrke solen, når UV-strålerne ikke er på sit højeste.

Ofte kan du i forskellige vejrudsigter også se UV-indekset, så du kan undgå de allerhårdeste tidspunkter på dagen.

3. Plej din hud med behandlinger

Din hud vil takke dig, hvis du sørger for at pleje den gennem livet. De valg du tager, vil nemlig kunne læses som fine linjer og rynker. Solen er noget af det mest skadelige for huden. Hvis du ikke plejer den, kan særligt ansigtshuden tage skade, fordi den er meget eksponeret overfor solens stråler.

Derfor kan du med fordel besøge en kosmetolog og få lavet skinbooster behandling eller lignende, der er med til at holde din hud frisk og sund.

creme

4. Når skaden er sket

Er du først blevet rød, så er skaden sket. Det kan dog være yderst smertefuldt, hvis først man er blevet forbrændt. For at sikre en hurtig restitution og give huden de bedste forudsætninger for at hele, så bør du bruge en god aftersun.

En aftersun virker kølende og beroligende på huden, så du bedre kan finde ro. Den vil ligeledes hjælpe huden med at give fugt og næring, så den kan komme sig ovenpå bombardementet med stråler.

Skriv et svar