Skal du finde den perfekte oplevelsesgave til ham?

bridgewalking Brooklyn
dsa11

Hvad tænker du på? De fleste oplevelsesgaver som mænd får foræret har noget med action at gøre. Det er typisk adrenalintunge oplevelser som paragliding, bungee jump, en tur i en racerbil o.l. På https://oplevelsesgaverforalle.dk/gave-til-ham finder du helt sikkert den perfekte oplevelsesgave til ham. 

Men måske bør du dengang prøve noget andet end en typisk macho gave? Fx en romantisk middag på en fin restaurant? Eller hvad med et spa ophold? 

Et spa ophold? Til ham? Spa er dog noget for tøser, ikke seje fyre. Vel, tænk om igen. Statistikker viser nemlig noget helt andet. 

Vi køber oplevelsesgaver som aldrig før 

Ja, oplevelsesgaver er meget in. De ligger i tidsånden som blommen i ægget. Oplevelsesgaver er helt perfekte til dem der i forvejen har alt. Og det har de fleste af os. Vi har så mange materielle ting, at det bliver sværere og sværere at finde på gode gaver. Mange materielle gaver udløser ikke glæde, men gab, eller værre. 

Og her er oplevelsesgaver helt perfekte. De tager ingen plads, de skal ikke stilles frem pga. sociale forpligtelser, og de belaster også miljøet mindre end de fleste materielle gaver. 

66% af danskerne har i 2018 modtaget en oplevelsesgave. Problemet er bare, at knap en ud af 4 af disse gaver åbenbart rammer ved siden af. 23% af alle oplevelsesgaver i 2018 er aldrig blevet indløst. 

motocross I havet

Men vi køber tit de forkerte oplevelser

Det er et praj om at mange slet ikke ønsker de oplevelsesgaver de har fået. Og nu tilbage til spa opholdet som en oplevelsesgave til ham:

Når kvinder køber oplevelsesgaver til deres mænd, er det typisk action oplevelser. Men det er åbenbart slet ikke det mange mænd tænder på. Det er måske mest kvindernes ønsketænkning, at deres mænd skulle være helt vilde med den slags oplevelser. 

I virkeligheden bliver mange oplevelsesgaver byttet om. Mange mænd bytter faldskærmsudspring til mere tilbagelænede aktiviteter som et teaterbesøg, eller en stilfuld barbering – eller et spa ophold. 

For kvinder er det lige modsat. Mange kvinder har åbenbart mere eller mindre hemmelige ønsker om action oplevelser. De bytter så de spa ophold de fik foræret om til et dyk med hajer, en tur i en Ferrari, eller bridge walking på Storebæltsbroen. 

Oplevelsesgaver på tilbud 

Den store fremgang i oplevelsesgaver har også en indflydelse på prisudviklingen. I mange lande findes der nu byttebørs for oplevelsesgaver. Det er generelt ret nemt at bytte en oplevelsesgave når det er hos samme udbyder. Med online byttebørs kan du også bytte oplevelsesgaver på tværs af udbydere og arrangører.

Prøv at tjekke på de sociale medier. Hvis sådan et børs endnu ikke er kommet til Danmark så sker det nok snart. 

Ekstrabladet har fundet ud af, at du nu også kan shoppe for tilbud på oplevelsesgaver. Det er et sikkert tegn på at der er fremgang i branchen. Måske bør du også holde øje med tilbudsaviserne, når du næste gang leder efter en oplevelsesgave til ham.

Eller til hende.

surfer på bølgekam

Oplevelsesgaver er kommet for at blive

Dansk Erhverv regner med at over halvdelen af de kommende julegaver bliver oplevelsesgaver. Omsætningen til jul alene forventes at blive 9-cifret, dvs. over en milliard kroner. 

Næste gang du køber en oplevelsesgave, prøv at undgå de typiske stereotyper for hvad mænd eller kvinder bør tænde på. Tænk individuelt, og find måske frem til de hemmelige ønsker. Det gør oplevelsesgaver endnu mere spændende og sjove.

Skriv et svar