Sådan skaber du følelsen af et hjemmekontor

hjemmekontor
dsa11

I disse dage er der flere og flere af os, der arbejder hjemmefra. Og det kan da også skabe en masse befrielse, da vi i stigende grad har mere råderum over vores egen hverdag. Men det kan nu alligevel være svært at fokusere, når hjemmet roder, eller børnene larmer inde ved siden af. Læs derfor her om hvordan du kan skabe en følelse af et hjemmekontor, så du kan få bedre fokus på dit arbejde.

arbejde hjemmefra

Giv dig selv plads og ro

Hvis du virkelig gerne vil have lavet en stor del af dit arbejde hjemmefra (og gøre det i en god kvalitet, som chefen kan være tilfreds med), så skal du have tilpas med ro og plads omkring dig. Hvor meget ro og plads det drejer sig om for dig, kommer delvist an på dit eget arbejdshumør og dit arbejde.

Det er dog alligevel de færreste der kan koncentrere sig om arbejdet ved køkkenbordet, hvis hele huset roder, og ungerne render rendt og leger ude i baghaven. Sørg derfor for at have nogle helt fundamentale ting; nok plads omkring dig så du ikke bliver distraheret og et stille arbejdsmiljø.

Du kan opnå et dejligt hjemmekontorsmiljø ved simpelthen at sætte et af rummene i dit hjem af til at være dit hjemmekontor. Men det er nu ikke alle hjem, der har pladsen til det. I stedet for kan du aftale bestemte tidspunkter med din familie, hvor du vil komme til at bruge et bestemt hjørne af hjemmet, som de skal holde sig ude af. Og så tag lige en snak med ungerne og bed dem op at lege nogle mere stille lege, når mor eller far arbejder hjemme. 

usb

Hav fokus på de små ting

Udover de helt fundamentale ting, såsom at skabe sig et roligt lille hjørne af ens bolig et par gange i ugen, er der også en række små ting, du kan gøre for bedre at fostre følelsen af et rigtigt hjemmekontor. Nogle af de ting er for eksempel at have faste rutiner, som får dig i det helt rette humør. Hvis du for eksempel nyder at starte din arbejdsdag med en kop varm te ved siden af dig, så kan du passende koge vandet, før du går i gang. 

På samme måde kan symboler, som usb stick med logo omkring dig hjælpe med at sætte dig i det helt rette arbejdshumør. Hvad end der kan hjælpe dig med at komme i den helt rette stemning, bør du investere lidt i. 

Skriv et svar