Kom i form med disse tre motionsformer

træning
dsa11

Det er en gammel nyhed, at motion er godt for både kroppen og det mentale helbred, men ikke desto mindre stadig højaktuelt. Med mange danskere i stillesiddende jobs, er det nødvendigt at holde kroppen ved lige med træning på forskellige måder. Kast dig trygt ud i disse tre topmotionsformer, der er nogle af de mest udbredte lige nu, og som giver rigtig mange danskere sved på panden.

Afstressende yoga for en bedre holdning

Hvis man er mest til de afslappende og udstrækkende former for motion, så er yoga en af de allermest udbredte lige nu. Med yoga får man trænet alle musklerne i kroppen, og man får samtidigt fat i små muskler, man ikke ville nå med andre motionsformer. Du kan deltage på et yogahold, men der er også mange gode guides online, så man kan dyrke yoga hjemme i stuen med en yogamåtte. Balancen sættes på prøve, man bruger sin egen kropsvægt, og langsomme, regelmæssige vejrtrækninger er med til at skabe fokus og nærvær. Særligt hvis man har et stillesiddende computer-job, er yoga fantastisk til at styrke holdningen, så man ikke falder sammen på kontorstolen.

yoga

Test grænser af med CrossFit

Hvis man er helt i den anden ende af motionsskalaen og gerne vil presse sin krop til det yderste med intense og effektive træninger, så er CrossFit helt perfekt. Med CrossFit får man nemlig trænet både kredsløbet med høj puls og udholdenhedstræning samt muskelstyrken med vægte. Der er stor variation i øvelserne, der udfordrer de fleste, og man kan tilpasse alting til sit eget niveau, om man er nybegynder eller toptrænet. Målet er hurtige og intense træninger, der giver sved på panden og resultater.

Løb en tur: simplet og effektivt

En af de mest simple og effektive måder at komme i god form på er at binde snørebåndene på løbeskoene og tage en frisk løbetur. Det er relativt hurtigt at begynde at løbe, da det ikke kræver noget ekstra udstyr, og så er det en rigtig god måde at træne kredsløbet på. Man kan samtidigt nyde naturen, hvis man løber udendørs de tidspunkter af året, hvor det danske vejr viser sig fra sin flotteste side. Det kan dog være meget koldt, vådt og demotiverende, hvis vejret viser sig fra sin knap så skønne side. Svaret kan derfor være, at man i efteråret og vinteren løber indendørs på et løbebånd. Hvis man vil læse mere om løbebånd, kan man få meget mere information her.

Godt for sjæl og krop

Motion er vigtigt for, at kroppen og hjernen kan fungere optimalt. At røre sig og få pulsen op er med til at sænke blodtrykket og beskytte mod blodpropper og hjerneblødninger. Det gælder derfor om at sikre sig, at man får pulsen op hver dag. Og når det kommer til motion tæller alting: Både at tage cyklen ned at handle og snuppe trappen på arbejdet i stedet for at hoppe ind i elevatoren.

Skriv et svar