Tips til glade og sunde ansatte

godt sammenhold mellem kollegaer
dsa11

Et godt arbejdsmiljø er essentielt for at dine ansatte kan holde i mange år på arbejdsmarkedet. Som arbejdsgiver skal man minimere risikoen for arbejdsskader og andre skavanker. Det kan give færre sygedage, mere effektive medarbejdere og en bedre stemning blandt kollegaer. Du får her tips til, hvordan du kan gøre dine ansatte glade og sunde.

kontormøde

Anerkend deres indsats

Hvis man arbejder hårdt, men indsatsen aldrig bliver anerkendt, vil man blive demotiveret. Det skaber dårlig stemning og arbejdet bliver ikke udført lige så effektiv og grundigt, som det ellers ville være blevet.

Ved at anerkende dine ansattes indsats, vil du opleve en stigende glæde i deres arbejde. Der er mange måde at anerkende på. Det er vigtigt, at du ikke bare roser det færdige resultat, men at det er intentionen bag, der anerkendes.

Herudover kan man vise, at man sætter pris på indsatsen ved at give årlige julegaver på kontoret. Det kan også være gaver til fødselsdage eller jubilæer, som viser overskud og betænksomhed hos en chef. Medarbejdergaver kan vælges af medarbejderne selv, hvilket gør gaven personlig. Det er enkelt og nemt og denne type af gave sikrer, at dine ansatte får en gave, de bliver glade for.

gruppearbejde

Skab plads til bevægelse

Sunde og stærke ansatte sænker sygefraværet. Ved at skabe plads til bevægelse kan du være med til at forebygge arbejdsskader og sygemeldinger på sigt.

Lige nu og her kan det virke dyrt at tage 30 minutter ud af arbejdsdagen til en gåtur, styrketræning eller lignende. Det vil dog komme mange gange igen i form af glade medarbejdere og færre sygemeldinger. Hvis de ansatte er i god form både fysisk og mentalt, vil det gøre arbejdsdagen meget bedre for dem selv og kollegaerne.

Konkrete tiltag kan eksempelvis være, at man som en del af frokostpausen får muligheden for at gå en tur og tømme hovedet. 

En anden ide kunne være at hænge træningselastikker eller andet udstyr op i kontoret, så det er nemt at gå til. Det kan også være 10 min fællestræning om formiddagen. Dette har god effekt både på den fysiske sundhed, men fremmer også fællesskabsfølelsen blandt kollegaerne.

Skriv et svar