Hvad den nye lovgivning for kviklån betyder for dig

guld sparegris
dsa11

Danskerne har taget de små kviklån til sig, fordi det er nemt og hurtigt. I stedet for at skulle stå skoleret i banken kan du klare lånet online via computeren, tabletten eller smartphonen. For den helt almindelige dansker med en velfungerende økonomi er et kviklån ikke et problem. Der er dog danskere, der låner for mange penge ifølge Folketinget, og derfor er der trådt nye regler i kraft fra 2020.

ur og penge

Du har nu 48 timers betænkningstid

Den nye lovgivning betyder, at du nu skal vente 48 timer, før du kan godkende det endelige hurtiglån. Det giver derfor dig lidt ekstra betænkningstid, hvis du skulle have brug for et kviklån. Hvad end du låner til noget, du har sparet sammen til og blot mangler den sidste sum penge, eller det er spontant, får du derfor ekstra tid at overveje lånet i. Du kan derfor slet ikke acceptere lånet, før du har ventet to dage. Lovgivningen er målrettet de danskere, der spontant tager lån, men som ikke altid kan betale lånet tilbage. Den ekstra betænkningstid betyder, at danskerne formentlig tænker sig ekstra om, inden de overvejer at tage de dårlige lån og derved leder længere efter de bedste forbrugslån – simpelthen grundet den ekstra ventetid. 

Der er nu grænser for de årlige omkostninger

Loven for lån er ændret, så der er sat en øvre grænse for, hvor dyre de årlige omkostninger ved et lån må være. Ligeledes er der nu en grænse for, hvor meget man som forbruger kan risikere at skulle betale i både renter og gebyrer. Aftalen skal sikre, at danskerne ikke står med uoverskuelige og ubetalte lån. Kviklån er ofte forbrugslån, der går til ting til hjemmet, ferier eller i en akut situation, hvor pengene skal bruges nu og her. De er ofte økonomisk ikke store, men de kan risikere at blive dyre, hvis ikke man formår at få tilbagebetalt såvel lån som renter og gebyrer.

lommeregner og beregninger

Undersøg markedet før du vælger låneudbyder

De bedste forbrugslån kan du finde på forskellige oversigter online. Der kan du nemlig let overskue de mange låneudbydere og deres tilbud. Der er nemlig meget forskel på, hvordan et kviklån er skruet sammen. Gebyrer og andre skjulte omkostninger kan nemlig komme som en ubehagelig overraskelse, hvis du ikke forinden har undersøgt markedet. Hvis du skal bruge et lån, så find flere forbrugslån her. Husk blot den nye lovgivning betyder, at du skal vente 48 timer, før du har pengene på kontoen.

Skriv et svar