Når budgettet pludselig ramler

Den uundværlige cykel
dsa11

Uanset om dit budget er stort eller lille, så kan det være en katastrofe, hvis det pludselig ramler. I det lille budget kan en mindre uforudset udgift vælte læsset, i det større budget skal der en større udgift til, før katastrofen indtræder. Men i begge tilfælde er det en økonomisk gyser for den enkelte.

På det økonomiske punkt er vi alle sammen lige følsomme, hvis der kommer ubalance i regnskabet til den gale side. I det tilfælde kan gode råd være ret så dyre.

I det lille stramme budget

Har du en mindre og stram økonomi, så skal der nok ikke så meget til, før balancen vakler. Det kan være, hvis din cykel bliver stjålet, eller din telefon går død, at katastrofen indtræder. Har du ikke nogen opsparing, eller har du ikke sparet nok op til at kunne erstatte det, du mangler, så er du på den.

Det kan også være en akut opstået tandpine, som kræver en operation med det samme, eller du bliver syg og skal have noget dyrt medicin. Der kan være mange forskellige scenarier, der gør det nødvendigt for dig at finde nogle penge i en fart.

Færdig bil

I det større budget

Har du en ok indtægt, og er der styr på de faste udgifter, så vil du nok kunne klare nogle mindre uforudsete regninger. Men drejer det sig om et større beløb, end du er i stand til at hive ud af budgettet, så kan situationen true hele dit økonomiske fundament. Det gør et menneske meget utrygt ikke at kunne betale en akut regning.

Hvis dit fjernvarmeanlæg pludselig står af, hvis din bil går død, eller du må sælge din bolig med et stort tab, så er din økonomiske situation pludselig helt anderledes – på den ikke så gode måde. Der kan selvfølgelig også her være tale om helt andre scenarier, men pointen er, at økonomiske utrygheder er virkelig rystende ubehageligt.

Klar katastrofen med et lån

Hvis du har været omkring familie og venner, og det ikke rigtig gav pote, så må du gøre noget andet for at undgå, at situationen bliver forværret. En måde at gøre det på kan være at tage et online lån. Der er mange låneudbydere, som kan tilbyde dig et mindre eller et større lån. Du kan for eksempel låne online hos kviklanet hvor du bliver præsenteret for en række online låneudbydere.

Det kan være en ok måde at få dækket et akut opstået økonomisk hul på. Så får du lavet en hurtig brandslukning, og katastrofen er formindsket.

Ødelagt telefon

Læg et nyt budget

Hvis du optager et online lån, så skal du straks få lavet et nyt regnskab. I dit nye budget skal du indlægge de udgifter, der er forbundet med at tage det pågældende lån. For det koster naturligvis noget at låne nogle penge. Dels skal lånet afdrages, og dels skal du påregne, at der kommer nogle renter og eventuelt nogle omkostninger på. 

I dit nye budget skal den samlede ekstra udgift til lånet regnes med ind. Det kan være svært at få plads til den ekstra månedlige udgift, som du får – især hvis din økonomi er begrænset. Men sådan er det.

Det er ikke gratis at låne penge, så du må enten tage noget mere arbejde eller skære ned på nogle af de andre udgifter, som du har. Ellers bliver det skruen uden ende for dig, og det er der virkelig ikke meget ved. Hold også øje med, hvilke lånevilkår der er på de enkelte lån. Der kan være en vis forskel, og det kan komme til at betyde noget for din øvrige økonomi, hvad det pågældende lån koster at tage, og hvordan og over hvor lang tid det skal betales tilbage. Tag et online lån med meget åbne øjne.

Skriv et svar