Den smarteste investering

Kurser
dsa11

Der er mange gode måder at investere sine penge på i et forsøg på at se dem vokse. Du kan kaste dem ind i en virksomhed, du tror på, eller du kan sætte dine penge i ting, smykker eller guld. På det seneste er der dukket valutaformer op, som har vist sig at udgøre ret så strålende investeringsmuligheder, herunder kryptovaluta. 

Statistik

Hvad er kryptovaluta, og hvorfor er det fornuftigt?

Kryptovaluta er en valuta, der – ligesom bitcoins kun eksisterer i elektronisk form. Det er altså ikke mønter eller pengesedler, du kan betale med nede i supermarkedet. I stedet har du en lille digital fil, der repræsenterer en konkret værdi, der afgøres af tilbud og efterspørgsel.

Den mest kendte form for kryptovaluta er helt utvivlsomt bitcoins. Bitcoins har været voldsomt meget i medierne gennem de seneste år, da valutaen var udsat for ekstremt store udsving i værdien. Det betød voldsomt stor op- og nedture for de mennesker, der havde investeret i dem. 

Investering i kryptovaluta adskiller sig dog ikke voldsomt meget fra investering i aktier og anparter – det handler nemlig basalt set om at købe på det rigtige tidspunkt og sælge igen på det rigtige tidspunkt. Det kræver både viden og erfaring, men naturligvis er handlen også i et vist omfang baseret på held. 

Du behøver ikke nødvendigvis have undersøgt markedet for kryptovaluta til bunds på forhånd, før du kaster dig over investeringerne. Du kan nemlig få en kryptovaluta-robot, som holder øje med markedet for dig. Det betyder også, at den kan lave investeringerne mere effektivt og langt hurtigere, end et menneske ville kunne præstere. På den måde kan du læne dig tilbage og sætte din lid til kryptovaluta-robotten.

Penge

Hvad kan du ellers investere i?

Hvis du tænker, at kryptovaluta simpelthen lyder for teknisk, for smart eller for indviklet for dig, så findes der heldigvis rigtigt mange andre gode investeringsmuligheder, du kan kaste dig over. Du kan for eksempel vælge at putte dine penge i et dyrt ur, der typisk laves i begrænsede oplag. Her skal man ofte vente i flere år for at få det i hænderne, og så snart det er langet over disken, stiger det i værdi, fordi efterspørgslen er så massiv. 

Du kan også putte dine penge i et ægte smykke eller i guld – det stiger sjældent voldsomt i værdi, men stigningen har været stødt og roligt stigende gennem de seneste mange år. Endelig kan du også vælge at investere i diamanter og ædelstene, eller eventuelt i minerne bag ædelstenene. Her er du (næsten) stensikker på, at din investering ikke vil falde. Hvis der derimod pludselig er begrænsninger på stenene, vil din investering stige eksplosivt i værdi.

Du kan naturligvis også vælge at investere på helt almindelig gammeldags manér i en virksomhed, som du tror på kan blive til noget stort. Her køber du enten aktier eller anparter i den virksomhed, du har kastet din kærlighed på, og disse aktier og anparter påvirkes herefter af det omkringliggende marked. 

Det kan kræve lidt kendskab til marked og økonomi, for at du kan foretage nogle fornuftige investeringer, men når du først er kommet godt i gang, er det ikke så svært. Herefter handler det blot om at købe og sælge på det helt rigtige tidspunkt.

Held og lykke.

Skriv et svar