Internettet har revolutioneret danskernes hverdag

ipad og computer
dsa11

Vi anvender det alle stort set hver evig eneste dag, og det har revolutioneret den måde, vi gør ting på. Internettet har for alvor gjort indvirkning på helt almindelige danskeres hverdag. Der er sket ufatteligt meget igennem den tid, hvor internettet har eksisteret. Her kan du læse om de måder, hvorpå vi i dag gør ting på en helt ny måde med internettet til rådighed.

 e-handel

Vi shopper ikke længere i butikkerne

Du kender det sikkert selv: Du mangler lige en ny skjorte eller nogle hårprodukter, og med et par klik har du bestilt det hjem. Det er blevet så almindeligt at bestille både tøj, ting, produkter og møbler online. Med tanke på en hurtig indtjening og miljøet har genbrugsting fundet vejen til nettet, hvor du kan sælge og købe brugt over forskellige portaler. I de seneste år har selv dagligvarerne fundet en plads på internettet, så du ikke behøver skulle ned i supermarkedet efter arbejdstid. Samtidigt kan du let handle fra udlandet, når du let kan tilgå butikker online. Internettet har for alvor forandret vores kultur i forhold til shoppingvaner.

Du behøver ikke engang gå i banken for et lån

Internettet er en platform, hvor du kan få adgang til rigtig mange forskellige ting. Hvor man før internettet måtte ned i banken for at låne penge, kan du nu tage et online lån. Med de online lån er der ofte tale om forbrugslån, der kan lånes nu og her uden kaution. Skal du låne i banken til eksempelvis et hus eller en bil, så kræver det, at banken vil give dig det. Med et hurtigt lån online kan du få pengene efter minimum 48 timer, så du kan bruge dem, når det tæller. Du skal blot være opmærksom på renter og gebyrer, da et kviklån ofte har højere omkostninger end banklån.

telefon med sociale medier

Kontakt til andre mennesker er gået online

De sociale medier har skabt en helt ny måde, hvorpå vi mennesker kommunikerer med hinanden. Chats giver os en mulighed, hvor vi kan have en direkte skriftlig samtale uden at skulle vente mere end den tid, det tager den anden at svare. E-mails er en måde, hvorpå det almindelige brev er blevet langsomt og gammeldags. En helt ny måde at anerkende hinanden via likes, klik og emojis er kommet til. Vi er blevet vant til notifikationer på smartphonen eller smartwatches, så vi konstant er opdaterede på det seneste nye. På den måde er kontakten til andre blevet langt mere tilgængelig, men også mere kompliceret. 

Hvad mon fremtiden bringer?

Internettet er kommet for at blive, og det vil formentlig fortsat forandre vores hverdag. Virtual Reality er måske det næste step ind i den online verden. Her vil vi kunne efterlade vores fysiske krop og bevæge os ud på eventyr. Under alle omstændigheder har internettet allerede revolutioneret danskernes hverdag.

Skriv et svar