Et par gode grunde til at være ekstra glad for din hundehvalp

Hunde og hvalpe
dsa11

Hunden er naturligvis menneskets bedste ven, og det gælder på mange måder dobbelt for hvalpe. En hundehvalp er udover at være den mest nuttede udgave af din hund faktisk også lig med store helbredsmæssige fordele. Her er blot et lille udpluk.

Hvalpe er lig med mindre stress

Mange undersøgelser viser faktisk, at mennesker med hvalpe lider langt mindre af stressrelaterede sygdomme. Overraskende nok kan du faktisk afhjælpe symptomer på et for højt blodtryk med en hvalp. Dette skyldes nemlig, at du vil have noget at rette din opmærksomhed imod (og intet gør dette bedre end en sød hvalp). Ved at tale til din hvalp vil du helt automatisk føle dig roligere, hvilket kan være med til at sænke dit blodtryk. Selv hvis du ikke har hvalpen i nærheden, kan forventningen om at klappe den senere faktisk også virke særdeles afstressende.

Sundhed og trivsel

Hvalpe er lig med forbedret udvikling hos små børn

En hel del undersøgelser har påpeget, at en hvalp kan være uvurderlig i forbindelse med den kognitive udvikling hos små børn; og ikke nok med dette; små børns motoriske og sociale færdigheder forbedres også markant gennem daglig omgang med en hvalp. Sidst men ikke mindst er en hundehvalp en ideel måde at lære dit barn empati på.

Hvalpe er lig med mere motion

Dit fysiske helbred vil også takke dig for at anskaffe dig en hundehvalp. Det er nemlig lidt af en opgave at matche din hvalps energiniveau. Den ustandselige fysiske leg og de mange gåture vil ikke kun holde din hvalp sund og rask, men selvfølgelig også have den samme effekt på din fysik. Du bevæger dig jo i takt med hvalpen, og dette vil ende med at gøre dig i langt bedre form. Og en bedre fysik er desuden lig med langt mindre risiko for at lide af depression eller angst.

sammenhold

Hvalpe er lig med reducerede psykiske smerter

Der er desuden også et videnskabeligt belæg for at sige, at en hvalp kan virke smertelindrende. Undersøgelser viser nemlig, at hvis man klapper en hvalp, så lukkes der ned for smertecentrene i hjernen. Med andre ord, en hvalp i fodenden af sofaen kan faktisk reducere psykiske smerter.

Vær god ved din hvalp med First Buddy Puppy foder

Netop fordi din hvalp er så god ved dig, så skal du bestemt også være god ved den. Giv derfor hvalpen ordentlig foder fra et kvalitetsmærke, såsom first buddy puppy. Sørg for den har et godt sted at sove, får rigeligt med motion og ikke mindst at den føler sig elsket af dig. Den elsker nemlig dig. 

Skriv et svar