Har du fundet ud af hvad du skal stemme til folketingsvalget?

hvad-skal-jeg-stemme
dsa11

Nu er det snart valg, og det er en helt særlig tid. De fleste danskere som er i live den dag i dag, har ikke oplevet en tid uden demokrati. Siden vi fyldte atten, har vi hvert fjerde år kunne gå ned til boksen og sætte vores kryds. Men set i forhold til hele danmarkshistorien er det stadig ret nyt. Det er under 200 år siden at danskerne fik mulighed for at deltage i et demokrati, og ikke engang vores grundlov er fyldt 200 år endnu.

Det er altså i sandhed en festens dag hver gang vi skal stemme. Det store spørgsmål er selvfølgelig hvem man skal stemme på. Det er en forvirrende tid vi lever, og menneskeheden kommer til at møde store problemer i fremtiden. Samtidig har vi en masse problemer i hverdagen.

Folketingsvalg

Dette skel imellem det store og små, er det som er svært at vælge imellem. Det er er meget forskelligt hvad folk synes er vigtigt, og hvem folk vælger at stemme på.

Én ting er dog vigtigt: Du skal ned og stemme, du skal ned og hylde vores demokrati.

Lav en liste over dine værdier

Hvis du har svært ved at vælge hvem du skal stemme på, så kan det være en god ide at lave en liste. Byg den op af alle de vigtigste værdier du har som menneske. I denne proces skal du tømme din hjerne. Skriv alt ned du overhovedet kan komme i tanke om.

Derefter kan du begynde at prioritere hvad der vægter højeste. Det som står øverst på din liste, er det som du synes er vigtigst.

Sammenlign dine værdier med politikernes

Hvis du har lavet en liste som du er glad for, så er du godt på vej til at kunne udvælge dig en kandidat eller et parti som du kan stemme på. Det er ikke nødvendigvis vigtigt at dem du stemmer på, rammer alle de samme punkter du gør, men at de prioritere de samme værdier som du gør.

Med denne opskrift på det perfekte valg er der ikke mere tilbage end at sige, god valgdag.

Skriv et svar