Er det tid til at finde en ny hobby?

strikketoej
dsa11

Hverdagen er travl for de fleste danskere og derfor virker det måske ikke umiddelbart oplagt at bruge din sparsomme fritid på at optage en ny hobby – men er det alligevel en god ide? 

Med arbejde, familie og venner, der skal passes, kan det være svært at finde tid til dig selv, men det er samtidig en af de ting, der kan være med til at gøre dig mere nærværende og sørge for mere overskud. Derfor kan det sagtens være, at du – selv om tiden måske ikke synes at være til det – finder lidt overskud i hverdagen til at dyrke den hobby du altid har drømt om. Læs mere herunder og find mere inspiration på https://folkemagasinet.dk/.

mand, der spiller guitar udenfor

Den kreative

De kreative sysler har for alvor fået fat i danskerne. Vi strikker, syer, broderer og bager som aldrig før og det er der en rigtig god grund til. Ikke bare er det praktiske og sjove hobbyer at bruge tiden på, det er også noget af det mest afslappende og givende der findes. 

Strik og hækling kan for rigtig mange sammenlignes med meditation idet projekterne kræver både fordybelse og koncentration, men også kan være helt simple og repetitive, alt efter, hvad du finder mest ro og tilfredsstillelse i.

Lad dig inspirere af de mange dygtig e og håndarbejdekyndige kvinder og mænd på nettet og find netop den form for håndarbejde, der tiltaler dig.

Den musikalske

Har du altid drømt om at lære at spille guitar eller måske klaver, så er tiden nu. Hvad enten du overvejer at melde dig til undervisning eller blot finder glæde i at klimpre med hjælp fra YouTube tutorials og lignende, så er det både sjovt og afslappende at spille musik – og så er det også skønt for både børn og familie at lytte til. 

Lær at spille din yndlingssang og få styr på noderne i helt dit eget tempo. Det vil med garanti give dig mere overskud og større glæde i hverdagen, når musikken bliver en fast del af din fritid og du behøver hverken at være Beethoven eller Eric Clapton for at bringe smilet frem hos dem omkring dig. 

lille dreng med antikt kamera

Den kunstneriske

Ønsker du at se verden på anden måde og vise folk, hvad du finder smukt eller seværdigt, så kan fotografi være en hobby for dig. I dag har de fleste af os smartphones med kameraer, der kan tage billeder i en kvalitet, der er fuldt på højde med mange professionelle kameraer. Derfor behøver du ikke at kaste dig ud i de helt store investeringer inden du begynder at fotografere. 

Vil du gerne noget mere end blot at tage skønne portrætter af familien og forevige de store øjeblikke derhjemme, så byder den danske natur og de skiftende årstider på de perfekte muligheder for at komme udendørs og indfange de smukke motiver der er i dit område.

Brug stranden, skoven eller engen til at øve dit øje og dit fokus og vær helt sikker på, at det kommer til at vække en helt speciel glæde indeni, når du fanger det helt rigtige. 

Skriv et svar