Gode tips til jeres første skiferie som børnefamilie

Skisport
dsa11

Har du nogen planer om at tage på skiferie, er det muligt, at du er ved at skulle booke din ferie. Foregår ferien sammen med børn, kan det godt synes som et noget besværligt foretagende. Læs videre her for at få nogle gode råd til, hvordan jeres skiferie kan blive til en uforglemmelig oplevelse for jer alle.

Ski

Tilpas dine forventninger

Har du været vant til at tage på skifere med nogle af dine venner før du fik børn, kan der eventuelt have været meget after-ski og meget lidt ski. Alternativt kan det også være, at du havde været en del af en vennegruppe, der stod tidligt op for at stå på ski og køre med høj fart ned ad stejle pister. Både after-ski og stejle pister er uegnede for børnefamilier på deres første skitur, så du bliver muligvis nødt til at ændre dine forventninger.

Hav orden på økonomien før I tager af sted

At tage på skiferie kan let være en dyr affære. Ikke nok med at bookingen koster mange penge, koster det også en god del at leje ski og støvler. Derfor er det bedst, hvis I har sparet op på forhånd og har lagt et grundigt budget, sådan at I rent faktisk har råd til at tage af sted.

Stå på ski i Sverige eller Norge

Skal du på skiferie med børn, kan det være en god idé at prøve med Sverige eller Norge. Her er der mange områder, der er særdeles børnevenlige med korte pister og ikke voldsomt stejle bakker. Der er mange børnebakker, og det giver gode muligheder for at lære at stå på ski på en sikker måde. Disse steder er ofte vant til at have børnefamilie til stede, hvorved de har mange pister på varierende niveauer. De voksne kan tage de stejlere pister, mens børnene kan arbejde sig derop.

Skiskole

Send børnene i skiskole

Når man tager på skiferie med familien, er det bedst at melde børnene ind i en skiskole, hvis de ikke har nogen erfaring med at stå på ski. Det kan også være meget sjovt for børnene at stå på ski med børn omkring deres egen alder. Skilærere er ofte gode til at finde på sjove lege. Forældre ser typisk ganske hurtigt, hvordan børnene forbedrer sine evner i skiskolen. Det giver desuden mulighed for at forældrene kan have lidt tid til sig selv. I kan køre ned ad lidt stejlere pister eller muligvis nyde en kop kaffe på toppen af en bakke.

Skriv et svar