Giv utraditionelle madoplevelser

madlavning
dsa11

At få invitationen til fødselsdagen er ikke noget der kræver meget af en. Man går lynhurtigt ind i kalenderen og sætter et kryds. Så kan man vide, at man dermed snart har planer. Dernæst tænker man formentligt ikke over den fødselsdag før på selve dagen hvor den er. Det kan gøre, at man kan komme i problemer i forhold til gave. Der er dem, der altid er i god tid når det kommer til gave. Der er nemlig altid nogle, som sagtens kan gøre dette fordi, at de har tiden og overskuddet. På den anden side er der dog også mange, der har mindre tjek på disse ting. De mennesker vil altid stå på dagen og ikke ane hvad man skal give. En ting man kan gøre er for eksempel, at man kan give en madoplevelse. Dem findes der mange forskellige af og man kan sagtens give en der er lidt mere utraditionel.

Fermentering kan være en god oplevelsesgave

En af de ting der er meget på mode for tiden er kurser hvor man lærer at fermentere. Har man ikke hørt om dette kan det være, at man ikke synes, at det lyder så indbydende og interessant. Der er dog noget meget spændende ved at lære noget mere om bakterier og deres processer. Det kan nemlig gøre, at man bliver klogere på verden omkring en. Desuden kan det også gøre, at man pludseligt har endnu rigere mulighed for at eksperimentere med fermentering på en ny måde. Der vil dermed altid være mulighed for, at man kan prøve noget nyt.

Hvis du skal give en gave til en der ikke ved så meget om mad kan du også give en mere basic oplevelsesgave. Hvis vedkommende aldrig har prøvet at lave mad skal man måske starte i det simple køkken. At lave en god omelet og en god pastaret kan for eksempel være starten. Så kan man udvikle sig derfra og på den måde hele tiden prøve noget nyt. Det er altid vigtigt, at man ikke er for ambitiøs på modtagerens vegne. For en oplevelsesgave skal aldrig føles som en pligt. Så går alt det sjove af og sådan behøver det ikke at være. Medier er enige om, at en oplevelse skal være god for alle.Det gør sammenholdet og glædet ved oplevelsen større.

mad

Sjove drikke kan også være en oplevelse

Er man mere til drinks end til mad kan man overveje at give dette i form af en oplevelsesgave. Hvis man ved, at modtageren af gaven har en bartender skjult i maven kan man for eksempel give en oplevelsesgave, der indebærer et bartenderkursus. Det behøver ikke være noget, der varer mange timer. Det kan blot være to timer, hvor man alle sammen prøver at lave forskellige drinks. Det er en god ting da det kan være med til at skabe lidt sjov i gaden for modtageren af gaven.

Der findes også andre sjove drikke man kan lave. Noget af det, som rigtig mange afprøver for tiden er kambucha. Det er en spændende svamp, som man bruger til at lave en særlig drik med. Den er sund og god for mavebakterierne. Det er en stor svamp, som man fodrer med sukker og så bliver det til gær. Der er mange, der giver denne svamp i gave. Så kan man oveni give en oplevelsesgave i form af en guide til hvordan man rent faktisk laver lækker drik af denne svamp. Det er både sjovt og lidt grænseoverskridende da svampen ser lidt speciel ud.

Skriv et svar