Giv dit kæledyr godt aktivitetslegetøj

hund-kat
dsa11

Hvis der er noget, som er vigtigt ved at have et kæledyr, så er det at holde dit dyr i gang. Dyr har meget energi og kan – hvis pladsen er til det – løbe flere kilometer dagligt og stadig have en enorm energi. Denne kan udfolde sig ved at dyret går hen og bliver irriterende i løbet af aftenen hvor man selv har tabt al den resterende overskud.

Her skal man huske at dyret ikke ønsker at være irriterende, men det besidder ikke det menneskelige sprog, så det er sværere for den at fortælle dig at den keder sig. Den har brug for at være aktiv, og heldigvis findes der netop aktivitetslegetøj som kan hjælpe med dette.

Både for hunde og katte

Traditionelt når man tænker på irriterende, energiske kæledyr som kan tage på lange ture, så tænker man på hunden. Dog har mærker som det svenske Nina Ottoson bemærket hvordan katte også har brug for aktivitetslegetøj, hvilket måske ikke kommer bag på så mange der har set hvor vildt og energisk en kat kan lege.

Til forskel for alverdens andet legetøj – om det er bidelegetøj, pibedyr, kradsetræer eller fjer på pind – så handler dette ikke om at aktivere kæledyrets hjerne. Det handler om øvelser der er motiveret af godbidder, men med det tvist at de ikke er nemme at få.

hund-i-skov

At teste dyrets evne til at løse opgaver, aktiverer den på samme måde som vi selv i årevis har kunnet lide at løse kryds og tværs og quizzer i ugebladene.

Det vigtige ved at give igen

Noget som ikke alle ved, er hvordan et kæledyr er med til at bringe sundhed til ens sind. Har man de der sande gråvejrsdage, hvor man alt er deprimerende og det står ud af øjnene, så har man en ven man kan regne med. Med nærværet der udskiller de såkaldte lykkestoffer, får man selv et bedre sind, deres tilstedeværelse giver tryghed og det til tider fjollede humør bringer også glæde og godhed i hjemmet.

Så snart man påtager sig titlen som ejer af et kæledyr, så lover man dem at man vil give dem et godt liv, og det er ikke fordi at et kedeligt liv ikke kan være godt, men med alle de ting som man får fra at have det ene kæledyr, så fortjener det også at have et liv den nyder til det fuldeste.

Og har man der ikke tiden til at aktivere sit dyr udover det krævede, så er aktiveringslegetøj en mild og budgetvenlig tilgang til at løse dette problem på en måde som gavner hele hustanden og ikke kun en enkelt part.

Skriv et svar