Gå foråret i møde med en ny have

have fyldt med grønne buske og træer
dsa11

Der er noget smukt over foråret. Man bliver altid lidt glad af at se, haven begynde at blomstre. Fordi foråret er der, hvor der kommer liv i din have, er det også en god årstid til at opdatere baghaven. Det kan man gøre på mange måder, der hver især kræver forskellige mængder af arbejde og penge. 

lille pige som vander blomster

Overvej hvad du gerne vil have i din have 

Haven kan have mange forskellige funktioner. For nogle er det et sted som bare skal være hyggeligt og flot, og for andre skal det være et sted, hvor man nemt kan lave en masse aktiviteter. Der er mange som begynder med at lave nye blomsterbed eller måske en køkkenhave. Det er nemlig noget af det, som haven er bedst til i løbet af foråret – nemlig at gro ting. Du kan sagtens gøre det til et familieprojekt at vokse grøntsager og tulipaner. Du kan også lave små stiger imellem de forskellige bed i haven, så haven føles mere eventyrlig. Du kan bruge store sten eller perlesten, som har mindst lige så flot en effekt. Perlesten er små runde natursten, som nemt kan bruges til at dekorere bed, lave stiger eller bruges i stedet for normalt grus. Du kan læse mere om perlesten her. 

mand som griller

Gør plads til havespil

Især om foråret og sommeren bliver haven taget mere i brug. Især børnefamilier har stor glæde af en have, da den giver mulighed for at spille en masse havespil. Det kan enten være, at man opstiller en lille fodboldbane eller holder et større areal åbent, så man skal spille kongespil, petanque eller meget andet. Desuden er haven også rart at have om sommeren, når man begynder at grille og spise udenfor. Haven er også et super sted for børn til at kunne lege vildere lege samtidig med, at de får frist luft og solskin. Når ens børn leger udenfor, så slipper man også for at skulle bekymre sig om at ens dyre vaser bliver væltet, eller om de falder på det hårde trægulv. Et lækkert udendørs område er også perfekt at slutte en hyggelig middag af med en drink i frisk luft, når man har gæster på besøg. 

Skriv et svar