Flere og flere danskere har ondt i ryggen

Kvinde bagfra
dsa11

Beskeden er næsten entydig fra de danske læger og andre sundhedsmyndigheder. Flere og flere danskere går rundt med en eller anden form for smerte i ryggen, hvad end det er kroniske rygsmerter eller bare enorme spændinger i nakke og skuldre. 

Der var imidlertid en overgang i Danmarkshistorien, hvor vi håbede på helt at kunne eliminere den slags immobiliserende skader og smerter. Førhen havde mange nemlig brugt deres tid og tjent til føden i den store industri, hvor der konstant skal løftes tunge ting og meget andet, der har det med at ende i kroniske rygsmerter efter et langt liv. Nu har mobiltelefoner og computere dog erstattet industrien som årsag og har forårsaget den førnævnte stigning.

Kanyle

Leder til andre kontroverser

Det er ærgerligt, for vi kan se, at stigningen også har ledt til andre kontroverser. For eksempel har alternativ healing såsom krystalhealing og zoneterapi haft kronede dage i de seneste år, hvilket utvivlsomt skyldes fortvivlede unge såvel som gamle med rygsmerter. En omend endnu mere sørgelig kontrovers blev dog ligeledes skabt af de mange danskere med ondt i ryggen. I dette tilfælde handler det om medicineringen, der ofte har vist sig at være mangelfuld eller i hvert fald uden meget videnskabeligt belæg. Det betyder, at mange er blevet nægtet medicin, mens andre er blevet givet vanedannende morfin i for store mængder. 

De sidst nye historier har heldigvis været om de patienter, der har takket nej tak til medicinen og har levet med smerterne. Det burde ikke være nødvendigt, men hvis du vil undgå, at det bliver dig, kan det være en god ide at implementere gode vaner såsom begrænset computertid, ordentlig løfteteknik og den rigtige holdning. Finder du det svært, kan du hjælpes på vej med holdningskorrigerende tøj

Arbejdsplads

Del dine erfaringer

Noget af det, der mangler allermest, er information om rygsmerter- og skader direkte ved hestens mund. Det kan der heldigvis laves om på. Det fantastiske ved internettet er nemlig, at selv en lægmand kan nå et stort publikum, hvis man skriver engagerende og sandfærdigt. Alligevel kan det dog være en god ide at alliere sig med nogle, der virkelig kender til det med eksponering på nettet såsom en tekstforfatter

På den måde sørger du nemlig for, at din besked bliver leveret hensigtsmæssigt og til flest mulige læsere. Det bør du unde en så vigtig besked. Lad os sammen sørge for, at den næste generation ikke skal gå rundt med ondt i ryggen.

Skriv et svar