Dårlig søvn gør dig mindre fokuseret på dine vågne timer

Ung kvinde, der sover
dsa11

Den danske model i dag går meget ud på, at vi skal præstere 100% hele tiden. Dette er hvad enten, du er på arbejde, i fritidsklubben eller derhjemme. Der er næsten altid nogen, der forventer noget af dig, og derfor er det også yderst vigtigt, at du sørger for at få en god nattesøvn med faste rutiner. Hvis din søvnkvalitet reduceres, kan dette nemlig medføre, at du er mindre fokuseret, når du er vågen. Dette kan medføre ret fatale fejl, og søvn er derfor et rigtig solidt værktøj, du bør gøre brug af.

Du bevæger dig meget under urolig søvn

Hvad kan reducere din søvnkvalitet?

Der er to elementer, der resulterer i en god søvn. For det første er det relevant, hvor meget du sover. Hvis du ikke får minimum syv timers daglig søvn, vil din krop begynde at tage skade af en kortere søvn, hvilket på sigt kan resultere i, at du mister fokus om dagen. Den anden ting er dit søvnmiljø. Du kan få masser af søvn, men hvis du ligger med en for varm dyne, en for hård madras eller lignende, så bliver din søvn urolig, og du får igen ikke fuld udbytte af søvnen.

Dine rutiner er også relevante for din søvnkvalitet. Du bør forsøge at sove nogenlunde samme tid hver dag, og så er det relevant, at du undgår skærme den seneste time, før du går til ro. Hvis du har en tendens til at ligge på telefonen og se på dagens nyheder, så vil det blå lys fra telefonen faktisk reducere din søvnkvalitet. Det er dog godt at læse nyheder, så klik her og læs nyheder i løbet af dagen.

Sort seng med opbevaringsskuffer

Du bør fokusere på dit søvnmiljø

Hvis du har mistanke om, at det er dit søvnmiljø, der er skyld i din forringede søvn, så er der råd for dette. Et godt sted at starte er din seng. En seng i dårligere kvalitet kan reducere din søvnkvalitet betydeligt. Når du skal have ny seng, er det en god idé at få professionel hjælp i forhold til at udvælge den helt rette madras til dig. Ud over at forbedre din søvnkvalitet, er der også andre fordele ved at udskifte sengen.

I dag er det nemlig populært med en seng med opbevaring, hvor du kan udnytte pladsen under sengen. Hvis du ikke allerede ejer en sådan en, så kan du passende opgradere til denne type, når du udskifter sengen. Desuden giver en ny seng altid et frisk pust i dit soveværelse, så det føles om et helt nyt rum at træde ind i. Sengen er nemlig som regel det mest iøjnefaldende på dit soveværelse, og derfor vil en ny seng give nyt pust til rummet.

Skriv et svar