Få investeret din friværdi fornuftigt

dsa11

Det kan føles som en stor tryghed at have friværdi i sin bolig, og mange danske boligejere kan nyde godt at denne tryghed. Friværdi betyder ganske enkelt, at boligens værdi overstiger dine lån i boligen, og nogle boligejere ligger inde med en ganske anselige friværdi. Hvis du har friværdi i din bolig, kan du overveje, om det måske er på tide at få investeret noget af friværdien. Med de rette investeringer kan du tjene rigtig mange penge på din friværdi.

Det kræver blot, at du kan få lov at tage et tillægslån med pant i din friværdi. Dette lån vil have en lav rente på grund af sikkerheden i fast ejendom, og derfor vil din gevinst også være ekstra stor. Det betyder, at du for eksempel kan investere 80.000 kroner i boligforbedringer, men samtidig øges værdien af din bolig med 100.000 kroner. Med andre ord er din friværdi blevet større end før, selvom du har taget et lån.

Nye vinduer

Nye vinduer ligger højt på listen over gode investeringer med din friværdi. Det skyldes ganske enkelt, at nye vinduer er ufatteligt eftertragtede blandt potentielle boligkøbere, og derved vil det øge værdien af din bolig ganske betragteligt.

Værdiforøgelsen er naturligvis afhængig af tilstanden på de forrige vinduer. Jo ældre de var, des større vil gevinsten ved nye vinduer være. Samtidig behøver det ikke at være en stor investering, for værdiforøgelsen bliver for eksempel ikke større ved at vælge dyre vinduer

Du kan eventuelt læse mere om fordelene ved nye vinduer og herunder vinduer i f.eks. træ-alu her.

Pudsning af huset facade

Nye vinduer er investering, som både gavner husets indeklima og varmeregnskab. Visuelle forbedringer kan dog også gøre meget for boligværdien, og en pudsning af husets facade kan give rigtigt stort udbytte.

En pudsning er især en god investering, hvis du bor i et ældre hus, hvor facaden er en anelse slidt. Efter en pudsning kan huset komme til nærmest at se nyt ud, og det øger virkelig værdien af huset.

Hvis du vil gøre arbejdet nemmere på langt sigt, kan du vælge indfarvet puds til din facade. Med dette puds er det ikke nødvendigt at male huset, og derfor er det en rigtig god investering i længden.

Indvendige forbedringer af huset

Indvendige forbedringer og renovering i dit hus er også en god måde at investere din friværdi. Her skal du dog være opmærksom på, at de dyreste forbedringer sjældent kan betale sig.

Det vil for eksempel ofte være en underskudsforretning af investere i et super luksuriøst badeværelse, mens der kan være stort gevinst ved at omdanne ét lille overskudsrum i huset, så der kommer et ekstra badeværelse.

Kort sagt handler det om at vurdere, hvad der øger værdien af huset for potentielle boligkøbere, hvis du vil forbedre din friværdi. Et ekstra badeværelse er ofte særdeles eftertragtet, mens mange ikke er interesseret i at give et stort ekstrabeløb for at få et luksusbadeværelse med spa.

Hvis du er i tvivl, kan du eventuelt søge hjælp hos en håndværker, som kan rådgive dig, om de bedste forbedringer til dit hjem.

Skriv et svar