Dette betyder de sociale medier for din hverdag

apps
dsa11

Bruger du meget tid på din telefon til hverdag? Tjekker du de sociale medier, hver gang der tikker en notifikation ind på din smartphone? Føler du, at du er nødt til at tjekke din smartphone ofte, for at se, om der er sket noget nyt på de sociale medier? Hvis du kan svare ja på disse spørgsmål, så kan det godt tyde på, at du er afhængig af de sociale medier.

Afhængighed af de sociale medier er noget mange unge lider af, fordi de er vant til at være online døgnet rundt. Det er dog også noget, der er mange voksne mennesker, der lider af, fordi de netop har mulighed for at følge med i alting i hele verden bare med små klik fra deres smartphones. De sociale medier kan hurtigt overtage din hverdag, og derfor er det vigtigt, at du begynder at fokusere på, hvordan du kan blive bedre til at bruge mindre tid online. 

smartphone

Sådan kan du blive bedre til at bruge mindre tid online

Hvis du har en hverdag, der bliver brugt på de sociale medier, og hvis du føler, at du er afhængig af at følge med, hvad der sker online. Så kan det være en god idé at lære at bruge mindre tid online, og fokusere på, hvad der sker her og nu i dit liv. Det er vigtigt, at du lever dit liv, og at du ikke tænker på, at du skal være online hele tiden. Det vil give dig meget mere livsglæde, og sørge for, at du beholder dine værdier i livet. 

De sociale medier kan nemlig være med til at skabe et unødvendigt pres i din hverdag, som kan gå hen og påvirke dig psykisk. Det content du ser på de sociale medier er nemlig kun en brøkdel af folks hverdag, og det er en forskruet og perfekt del, folk poster, uden at du ser deres virkelighed. Det er vigtigt at huske på, når du kigger på det, der ligner perfekte liv på de sociale medier, og du hurtigt kommer til at sammenligne dig selv og dit liv med det liv, du ser fremstillet online. 

twitter app

Derfor er det en god idé at have en pause fra din skærm

Det er en god idé at holde pause fra din skærm, især hvis du føler, at du ikke får noget positivt ud af at kigge på de sociale medier. Hvis det blot er tidsfordriv, så gør det til en vane at ligge telefonen fra dig og brug tid på noget i den virkelige verden. 

Derudover gør skærme meget for din nattesøvn, på en dårlig måde. Så hvis du gerne vil sove godt, så tag en pause fra skærme i et par timer, inden du skal sove. 

Skriv et svar