Lad bilen stå derhjemme

cykel
dsa11

Hop på cyklen, når du skal på arbejde. Cyklerne er alle vegne, og vi bruger dem ikke kun som motionsmiddel eller hyggeprojekt. Nej, det er rent faktisk et transportmiddel, der bringer os fra A til B. Men hvorfor er danskerne så vilde med at cykle? 

gul cykel

Hvorfor er danskere så vilde med at cykle?

Cykling giver en helt anden frihed end kørsel med bil eller offentlig transport gør. Det er et alsidigt og fleksibelt transportmiddel, og ofte er transporttiden faktisk kortere på cykel, fordi mange mennesker, der vælger bilen, sidder fast i lange køer midt i myldretrafikken. Cykler rammes ikke myldretid på vejene på samme måde som biler, og de kan derfor nemt køre forbi de lange køer. 

Desuden er det sundt at cykle, og i en travl hverdag er det ofte den eneste motion, den pågældende får, når både job, børn og familie skal jongleres på plads. Derudover får du frisk luft og meget mere energi, hvis du cykler på arbejde, end hvis du sidder stille i bilen.

Og så er der naturligvis det miljømæssige. Cyklen er helt klart det korrekte og miljøvenlige valg i dagens Danmark, hvor tilstanden på vores allesammens jord dagligt er til debat. Danskerne er generelt foran i klimadebatten, og også af denne grund elsker danskerne cyklen.

Du kan sagtens cykle, selvom du har langt til arbejde

Rigtigt mange mennesker vælger i dag at investere i en elcykel, som i den grad kan gøre cykeltransporten nemmere, hvis du har langt til arbejde, eller hvis ruten består af mange bakker og sving. Det gælder dog også, selvom du ikke nødvendigvis har en udfordrende rute eller en lang vej til kontoret – mange vælger nemlig også elcyklen for at undgå at møde op på arbejde badet i sved og helt igennem udkørt af cykling.

Du kan typisk cykle en del hurtigere på en elcykel, og du kan tilmed vælge ind imellem at lade cyklen trække dig lidt, hvis du har brug for en minipause. 

Vil du stadig helst køre på en almindelig cykel, men vil du gerne undgå sved og træthed, så sørg for at medbringe et håndklæde og ekstra tøj, så du kan tage en lynskyller på kontoret, inden du går i gang. Husk dog at tjekke forinden, om der er badefaciliteter.

cykel trafik i byen

Hvordan vælger du cykel?

Når du skal bruge din cykel hver eneste dag, er det en god idé at kaste penge efter én i en ordentlig kvalitet. Du skal sidde godt på den, den skal have det rette sæde og det rette styr, så din ryg har det behageligt. Men vigtigst af alt skal det mekaniske være i orden, og du kan derfor ikke regne med at slippe billigt, når du køber ny cykel. Det behøver dog heller ikke ruinere dig. Med andre ord; Gør dit benarbejde ordentligt på forhånd, læs andre brugeres anmeldelser og prøvekør så mange som muligt, før du træffer dit valg.

Læs mere hos finans.dk og glæd dig til at opnå mere energi og overskud i hverdagen, når cyklen bliver dit foretrukne transportmiddel.

Skriv et svar