Brug din opsparing fornuftigt

Penge
dsa11

Det er ikke videre attraktivt at have sine penge stående i bankerne i disse år, da renten er så lav, at din opsparing over en årrække, ender med at blive mindre værd. Det er surt, hvis du har arbejdet flittigt for at spare op. Hvis du ikke blot ønsker at have dine penge stående til opbevaring i banken, så må du tænke andre muligheder. Du kan selvfølgelig altid vælge at lade dem stå på din konto, og ikke bekymre dig spor om det. Det er helt op til dig.

FortjenesteLad dine penge arbejde for dig
Hvis du gerne vil noget mere med dine penge, hvis du ønsker at se din opsparing vokse, så kan du arbejde til du segner, eller du kan i stedet lade pengene arbejde for dig, frem for at du arbejder for dem. Det betyder at du skal ændre din tankegang omkring penge, således at du ikke skal sætte i noget, som senere giver dig et tab. Altså skal du kun købe noget, som du på sigt senere kan sælge igen og tjene penge efter salget. Det gælder både for køb af aktier, værdipapirer, boliger, projekter, eller hvad som helst du køber, med mindre det selvfølgelig er en genstand, som du ønsker at beholde.


Invester dine penge
Du skal betragte dine køb som investeringer. Derudover bør du sætte dig ind i aktiehandel. Her kan du nemlig hente overskud løbende, uden at du selv behøver at gøre ret meget. Det kan selvfølgelig også ende med tab, det er den risiko, man tager ved aktiehandel. Med det behøver slet ikke at være farligt, du skal blot ind i det. Vejene ind i investering er mange. Du kan for eksempel læse om smart investering. Hvis du stadig er nervøs for at komme i gang, så start med en investeringsforening. Her sidder professionelle, og foretager investeringerne ud fra din risikovillighed.

AktierHvor meget skal jeg investere?
Det er helt op til dig selv. Nogen har allerede i forvejen en opsparing klar, når de starter med at investere, andre trækker lidt overskud ud hver måned, og overfører ti deres investeringskonto. Når så du har et beløb at gøre godt med, så handler du. Priserne for aktier er meget forskellige, de kan fås helt ned til et par hundrede kroner.

Skriv et svar