Bring privatlivet tilbage til din have med færdighække

Plæneklipper
dsa11

Hvis du af den ene eller den anden grund ikke har nogle hække omkring din have, kan det pludselig føles meget sårbart at sætte sig derud. Ens have er jo stadig en del af ens hjem, og det ville også føles meget sårbart, hvis du skulle sidde i din stue og drikke kaffe uden nogle vægge omkring dig.
Når hækken er sat op, kan du læse nyheder ved at klikke her, i ro og fred.

 Gammel brun bænk foran grøn hæk

Privatlivet er essentielt

I vores hjem vil vi gerne have privatliv, og det gælder også i vores haver. Det kan enten være du har taget en spontan beslutning om at klippe dine hække ned, flyttede ind i et hus med en hækkeløs have eller af den ene eller den anden grund blev nødt til at fjerne dem. Der kan være mange grunde til at din have er hækkeløs, men fællesnævneren vil under alle omstændigheder være, at der medfølger en manglende følelse af privatliv. 

De fleste bruger fx deres hække til at afskærme deres haver fra fortovet der er lige ude foran deres hjem, og har i ingen hække, vil folk altså kunne se direkte ind i jeres have og der vil ikke være en form for ’privatlivs barrikade’ mellem jer og dem.

Få hurtigt problemet løst med færdighække

Vælger du at plante nye hække, skal du ikke kun vente på at hækkene igen vokser sig store, det kræver også at du tager dig af dem. Selv en fuldvoksen hæk skal selvfølgelig passes, men ikke i ligeså høj grad som en ’spæd’ hæk. 

Der er dog en nem måde at løse dette problem på. Færdighække. Med en færdighæk kan du får en kvalitetssikret hæk plantet med det samme, og du slipper for den lange ventetid der ellers ville følge med hvis du plantede nogle hække fra ny. 

Hos de fleste forhandlere af færdighække, får du også en såkaldt gro-garanti med i købet. Så får færdighækken ordentlig fat eller gror den ikke som den skal, skal du blot henvende dig, og så er du garanteret en ny færdighæk der forhåbentlig vil leve op til dine forventninger. 

Kvinde klipper hæk

En færdighæk skal også passes

Selvom en fuldvoksen hæk måske er nemmere at tage sig af end en ’spæd’ hæk, så skal en færdighæk stadig passes. Den er trodsalt ikke lavet af plastik. Det er blot en hæk der er blevet flyttet fra en mark, til din have. 

Det er derfor vigtigt at du stadig huske at klippe den til når du synes den begynder enten at blive for høj eller for sjusket at se på.

Skriv et svar