Beethoven, Lady eller Hooch: Køb din barndoms yndlingshund

hund
dsa11

Hvis du er hundeelsker, har du helt sikkert haft stjerner i øjnene som barn, hver gang en bestemt vuffer tonede frem på skærmen. Du har plaget dine forældre om sådan en hund, og du ville selvfølgelig selv stå for al pasning og pleje – indtil du fik en legeaftale samtidig med gåturen eller sofaen bare var for blød til at rejse sig fra for at give hunden sin aftensmad.

De fleste voksne har dog lært, at pligter er pligter, og at de er den sure side af livet, man skal acceptere for at kunne nyde de søde ting i tilværelsen – og hvad er sødere end en hengiven hund, som fejrer din hjemkomst hver fyraften? Hvis du har energien og pengene til det, er en hund en vidunderlig følgesvend i hverdagen – og hvorfor ikke opfylde din barndomsdrøm samtidig? Vi har dykket ned i filmarkivet og fundet nogle af de hunderacer, vi alle forelskede os i som børn.

Lady fra ”Lady & Vagabonden”: Amerikansk Cocker Spaniel

Disney må siges at have ramt plet, da de besluttede, at den kærlige, tillidsfulde og artige Lady skulle være en amerikansk cockerspaniel. Racen er nemlig lige præcis kendt for at være blid, social og tillidsfuld – og selvom den af oprindelse egentlig er en jagthund, har den med årene mest af alt fået ry for at være en livlig, menneskeglad selskabshund. Har du besluttet, at du skal have din egen lille Lady, kan du altså glæde dig til racens hengivenhed, masser af sjov og mange, lange hyggestunder – men vær opmærksom på, at den som jagthund har et vist aktivitetsbehov, og forbered dig på at lægge meget tid i dens pelspleje.

hunde

Hooch fra ”Turner & Hooch”: Dogue de Bordeaux

Når det kommer til Hooch, er der mange, der tror, de har regnet racen ud. For det er da en Mastiff, som Tom Hanks’ overdrevent ordentlige detektivkarakter pludselig bliver tvunget til at bo sammen med, ikke? Svaret er nej. Så hvilken hund var med i Turner og Hooch? Det var faktisk en Dogue de Bordeaux ved navn Beasley, der spillede en af de to hovedroller. Racen er ikke nær så kendt som en Mastiff, men den bør klart overvejes med sin kærlige, trofaste natur. Dogue de Bordeaux er af oprindelse en vagthund, hvilket kan mærkes på dens beskyttende adfærd og opmærksomme, empatiske væsen. Den er en kærlig følgesvend, som elsker gåture og leg – men selvom pelsplejen er let, kræver dens hudfolder og negle din fulde opmærksomhed.

Beethoven fra ”Beethoven”: Langhåret Sankt bernhardshund

Ligesom Lady er den godhjertede gigant Beethoven et eksempel på en casting af hunderace, som rammer fuldstændig plet. De kæmpestore Sankt bernhardshunde er for det meste rolige, venlige hunde, som passer perfekt ind i en familie som i ”Beethoven”-filmene fra 90’erne: De kræver kun let motion, men nyder f.eks. godt af at bruge deres styrke til vogntrækning, er lydige og opmærksomme og er yderst børnevenlige. Pelsen skal plejes, men det er øjenområdet med de store hudfolder, der skal have mest opmærksomhed.

Skriv et svar