3 nemme måder hvorpå du kan gøre din have mere hyggelig

Hyggelig have
dsa11

Når det danske sommervejr endelig dukker op, og solen viser sine stråler, så søger vi danskere straks udenfor i haverne. Men hvis man ikke lige er født med grønne fingre, så kan man måske godt blive lidt frustreret over, at ens have måske ikke er fyldt med fine blomster og hyggelige små rum. 

Der er dog ingen grund til at opgive drømmen om en hyggelig have, selvom du ikke har grønne fingre. Der findes nemlig mange andre måder, hvorpå du kan gøre din have til et dejligt sted at opholde sig. Herunder får du 3 nemme tricks til, hvordan du gør din have lidt mere interessant. 

 Hammer og planke

1.  Byg selv blomsterkasser

Hvis du vil gøre din have mere hyggelig, så er det en rigtig god ide at inddele din have i flere mindre rum. Dette kan gøres på mange måder, men en rigtig nem måde er ved at bygge nogle blomsterkasser, som du så kan bruge som en slags ”væg” til at indramme et sted af haven. 

Alt du behøver til at bygge kasserne er nogle billige gør-det-selv materialer og nogle få stykker værktøj. Du kan med fordel stille kasserne rundt omkring din terrasse og så plante nogle høje græssorter eller blomster i, hvormed du skaber et hyggeligt, afskærmet siddeområde. 

2. Skab et sofaområde ud af paller 

Hvis du følger lidt med på gør-det-selv sider på internettet, så har du sikkert set, hvordan folk bygger alt muligt ud af gamle paller. Dette skyldes, at pallerne er super gode at bruge til mange forskellige byggeprojekter. Du kan f.eks. skabe et hyggeligt siddeområde i din have ved at bygge et sofaområde ud af paller. 

For at gøre sofaerne behagelige at sidde i så kan du enten selv sy eller købe dig nogle fine hynder, som du placerer ovenpå pallerne. 

Bålsted

3. Lav en bålplads 

Hvis du ønsker at bringe noget hygge til din have, hvad kan så skabe dette bedre end et dejligt bål? Det er ganske nemt at lave sit eget bål-sted; du skal nemlig blot grave et hul i jorden, beklæde det med varmetålende sten og så udfylde hulrummene med sand. På den måde har du skabt det perfekte sted til et bål. Husk dog ikke at skabe bål-stedet under evt. træer. 

Du kan dog også købe dig et bålfad, hvormed du helt slipper for at skulle bygge noget selv. På den måde kan du hurtigt tænde op for hyggen i haven.

Skriv et svar