3 gode idéer med dine gamle vinduer

sådan kan du bruge dine gamle vinduer
dsa11

Det er på tide at udskifte dine vinduer, når du begynder at opleve træk og kulde indenfor. Bagefter står du tilbage med de gamle vinduer, og hvad skal du så bruge dem til?

Du skal ikke forvente, at du kan sælge dine gamle vinduer videre – heller ikke selvom, at de sagtens kan holde en del år endnu. Det er nemlig ikke tilladt at montere gamle vinduer i danske huse, da de sjældent overholder de gængse energikrav.

De fleste vælger bare at sende deres gamle vinduer på lossepladsen eller til genbrug. Du kan også vælge denne løsning, men du kan også vælge at bruge de gamle vinduer til noget kreativt, men start eventuelt med først at tage et kig på https://www.bedst-billigst.dk/, så du kan udforske priserne og mulighederne ved nye vinduer.

Minidrivhus i haven

Hvis du har en god syd- eller østvendt mur, kan du bruge dine gamle vinduer til at lave et minidrivhus i din have.

Det gøres bedst ved at placere vinduet, så det står lænet skråt op ad muren, og herefter skal der blot bygges sider på drivhuset. Du kan eventuelt hæve minidrivhuset op i en bedre arbejdshøjde ved også at bygge et højbed, som danner bunden for drivhuset.

Et minidriv kan gøre nytte i de fleste haver. Du kan selvfølgelig dyrke grøntsager i drivhuset, men derudover får du også et perfekt sted at forspire nye planter i foråret.

Dekorativ skillevæg i huset

Drømmer du om at afskærme en hyggelig krog i dit hjem? Så skal du måske overveje at tage dine gamle vinduer i brug til at lave en kreativ skillevæg.

Mange gamle vinduer er ufatteligt charmende og dekorative, og disse vinduer er helt perfekte til en flot skillevæg.

En skillevæg kan hjælpe med at skabe flere små rum i dit hjem, men samtidig lukker du ikke krogen helt af, når væggen er lavet af glas. Det giver også et godt lysflow i dit hjem, så der ikke bliver mørke afkroge.

Udskiftning af vinduer i skuret

Mange danske skure er bygget uden vinduer, hvilket giver små, mørke og utiltalende rum. Der er strenge energikrav til vinduer i de danske hjem, men disse krav gælder ikke for skure og lignende. Derfor kan det også være en oplagt løsning at bruge dine gamle vinduer i skuret, garagen eller lignende.

Ved at montere ét eller flere gamle vinduer i dit skur, kan du få naturligt lys ind i rummet, og derudover får du også et vindue, som du har mulighed for at åbne og lufte ud. Det kan især være en fordel, hvis du bruger skuret til at male ting eller lignende.

Det vil være nødvendigt med en smule håndværk for at få monteret vinduet, men resultatet bliver godt i sidste ende. Samtidig kan du også glæde dig over, at dit gamle vindue ikke går til spilde.

Skriv et svar