Er der en lille skribent gemt i dig?

skrivemaskine
dsa11

Elsker du at skrive, formulere dig og være kreativ med sproget? Så er der måske en lille skribent gemt i dig, og det er noget, som du nemt kan afprøve og blive bedre til. For det er nemlig sådan, at du kun bliver bedre, hvis du øver dig. 

Men hvordan er det nu lige, at du skal tage skridtet til at begynde at skrive og forfølge din drøm om at være forfatter eller journalist? Det kan nemlig være en udfordring og lidt af en uoverskuelig opgave.

noter

Vær forberedt og klar med de helt rigtige midler 

Inden du begynder skriveriet for første gang, så er det en god idé at sætte sig ind i, hvordan du skriver bedst. Der er nogle, som skriver bedst med et stykke papir og en blyant, mens der er andre, der skriver bedst på en computer. 

Hvis du mest er til papir og blyant, så skal du sikre dig, at du har det helt rette papir, som skaber din glæde ved at skrive. Samtidig skal du også sørge for at have skrivemidler samt papir nok til at gå i gang. 

Hvis du på den anden side er mere til skriveriet på en computer, så er det en god idé at have et godt skriveprogram, som du kan mærke, at du arbejder godt i. Derudover skal du også anskaffe dig en god computer. 

kuglepen og papir

Kast dig ud i det 

Ingen har nogensinde været verdensmestre første gang, at de har prøvet noget, så det er heller ikke noget, som du skal forvente, at du er. Derfor er det godt at forberede sig på nogle nederlag. 

Men det er på den anden side ikke noget, som skal holde dig fra at gøre det igen, for her skal du tænke på, at alt erfaring er bedre end ingen erfaring, og jo mere du skriver, des bedre vil du blive.  

Du kan derfor med fordel tage inspiration fra andre forfattere eller journalister, som du føler dig inspireret af i forvejen. På denne måde kan du lære skrivemåder og formuleringer, som kan give dig ekstra gode evner i sidste ende. 

Ellers handler det bare om at kaste sig ud i det.