Alt du skal vide om hundetegn

dsa11

Der er rigtigt mange gode grunde til at iføre din hund et hundetegn – herunder eksempelvis at de er lette at bestille og gør, at din hund altid kan finde tilbage til dig, hvis du skulle være så uheldig at miste den. Der er mange forskellige ting, man skal vide om hundetegn. Er du i tvivl? Så læs med herunder hvor du får alt den information, du skal bruge om hundetegn til din hund. Måske du vil blive overrasket!

Det er let at bestille

Det er vigtigt, at du ikke bekymrer dig for, om hundetegnet er svært at få fat på – for det er det nemlig ikke. Tværtimod! Du kan blot bestille et hundetegn på nettet, eller besøge din lokale hundebutik, og få det gjort. Du kan sågar designe dit eget hundetegn! Der findes et hav af muligheder.

Husk telefonnummer på hundetegnet

Når du bestiller et hundetegn, kan det være en rigtigt god ide at få indgraveret et telefonnummer samt navn og adresse på hundetegnet. Her er det især vigtigt med telefonnummeret. Formålet med hundetegnet er, at det skal være let at se, hvor hunden hører hjemme, hvis man skulle finde en hund, der er stukket af. Er dette ikke tydeligt, og står der eksempelvis ikke kontaktoplysninger som et telefonnummer, kan man være så uheldig, at hunden ikke kommer hjem til dens rigtige ejermand. Det er derfor vigtigt, at man får indgraveret vigtige kontaktoplysninger såsom et telefonnummer. Dette kan gøres let og relativt billigt – både online og i fysiske butikker.

Lovgivning omkring hundetegn

I Danmark står det i loven, at alle hunde skal iføres og bære et hundetegn. Har du dog en hvalp på under otte uger, er du undtaget, indtil den når den bestemte alder. Som udgangspunkt er det et krav, at hundetegnet er indgraveret med ejerens navn og adresse, men som tidligere nævnt anbefales desuden også, at du får graveret et telefonnummer på hundetegnet.

Det er vigtigt, at du ikke tøver med at få lavet et hundetegn. Du vil med sikkerhed blive enormt taknemmelig for det, hvis din hund skulle blive væk. Husk de lovpligtige informationer, så er du godt på vej.